sterowniki plc
Temat: Winoteka 40+
Neutrino,
Wymawia sie "bruji" z chrancuskim r )))))))))
Region borzole ortografia zamierzona i dla zartu )))
Znajdz w sklepie, sprobuj... 2000 byl boski, ale ja po rocznikach nie chadzam,
dobre wino, z lekkim posmakiem owocow lesnych..
Schlodzone jest nawet lepsze.
Jutka - w trakcie gotowania risotto ai funghi porcini - a wlasciwie patrze i sie
ucze ))))
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,12248,16640387,16640387,Winoteka_40_.html
Temat: Groch z kapustą.
Nie groch i nie z kapustą tylko o prawdziwie włoskim jedzonku będzie. Baron całkowicie zwłoszczony z Piotrem zitalianizowanym nie mniej, nawiedzili mnie dzisiaj. Dostałam popielniczkę jako gościniec. Muszę ją postawić koło Guruy na następnym spotkaniu żeby mogła ukraść. Taka ładna jest. Jako antipaso spożyliśmy carpaccio z łososia: img54.imageshack.us/img54/9071/080906italiano004iw6.jpg Potem Pappardelle ai funghi: img144.imageshack.us/img144/3716/080906italiano006st4.jpg To jest szerokie wstążki z grzybami. img143.imageshack.us/img143/8265/080906italiano007wp1.jpg W oczekiwaniu na kawę posilaliśmy się serami z winogronami: img292.imageshack.us/img292/3091/080906italiano008zi6.jpg Panowie zgodnie stwierdzili patrząc na stół: zupełnie jak w Italii. ) Tematy poruszane w trakcie spotkania: Italia,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14722,84165828,84165828,Groch_z_kapusta_.html
Temat: grzybówka
Czy to moze byc ten-liquore di funghi porcini- 209.85.129.132/search? q=cache:RkPGFrAxtGIJ:www.tipicimediterranei.it/it/funghi-secchi-e- sotto-oli/liquore- ai-funghi-porcini-cl- 50.html+liquore+di+funghi&hl=it&ct=clnk&cd=4&gl=it
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,206,87566102,87566102,grzybowka.html
Temat: Golema - zbawienie czy przekleństwo ?
..., mit italienischen KartoffelklĂśssen und Spinat Two pieces of stewed loin in a gorgonzola sauce served with gnocchi and spinach 92. Piccata Millanese 43,- Dwa kawałki schabu panierowane w parmezanie, podane ze spaghetti i sałatką ze świeżych warzyw Zwei SchnitzelstĂźcke paniert in Parmsan, mit Spaghetti und Salat aus frischen GemĂźse Two pieces of loin parmesan served with spaghetti and fresh vegetable salad 93. Scaalpine ai funghi fresh 34,- Dwa kawałki schabu duszone w sosie pieczarkowym podane z frytkami i bukietem warzyw Zwei SchnitzelstĂźcke gedĂźnstet in ChampignonssoĂźe, mit Pommes Frites und GemĂźseplatte Loin roasted in a mushroom sauce, served with chips and vegetable 94. Saltimbocca alla romana 43,- Dwa kawałki schabu przełożone plastrami szynki parmeńskiej duszone w sosie winny, podane z ziemniakami smażonymi z cebulką i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,70,85228088,85228088,Golema_zbawienie_czy_przeklenstwo_.html
Temat: Lasagne ai funghi secchi - lasagna z suszonymi ...
Lasagne ai funghi secchi - lasagna z suszonymi ... uwielbiam lasagne! Ale proporcje do beszamelu mnie powalaja! ma wyjśc z tego beton???
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,718,35637065,35637065,Lasagne_ai_funghi_secchi_lasagna_z_suszonymi_.html
Temat: ZEBRANIE KLUBU NR 82 -- I kto za tym stoi? ;-))
drwalu marnotrawny, masz tu zupy i risotto ai funghi porcini. Zakrop czym scesz - tego ci u nas dostatek... :-)))
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14420,16735207,16735207,ZEBRANIE_KLUBU_NR_82_I_kto_za_tym_stoi_.html
Temat: Piaskownica
...> > Chyba cie nie obrarze jak napisze ze kocham "Fiorentina"? > Bisteccca alla fiorentina czy kolory viola tj. dzisiejsz Fiorentia czy jakos > tam. Mam nadzieje, ze to pierwsze, bo ja lubie tagliate z rucola i parmiggiano. > I jakies proste Chianti do tego. moze byc Castello D'Albola. > A jak tam Frascati? Mozesz cos polecic? > _________________________________________ <>Lepsze"Strozzapreti ai funghi porcini" Frascati....?-gaga to moze odrazu obalmy jakis kartonik........hehehe.......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,44,3590782,3590782,Piaskownica.html
Temat: No to obejrzałam.... Nigella Express
Od.3. Linguine+lemon, garlic and thyme mushrooms www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/nigella_lawson/article2234334.ece This is one of my proudest creations and, I suppose, a good example of a recipe that isn’t originally from Italy, but sits uncontroversially in her culinary canon. I don’t think it would be too presumptuous to name this linguine ai funghi crudi. It is about as speedy as you can imagine: you do no more to the mushrooms than slice them, steep them in oil, garlic, lemon and thyme and toss them into the hot cooked pasta. I’m afraid this dish had to be forcibly taken away from me during the photo shoot for this book, otherwise I’d have eaten it all up before it could even have its picture taken. The dressed mushrooms also make a great salad, in which case boost the quantities of...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,46963,68485813,68485813,No_to_obejrzalam_Nigella_Express.html
Temat: ravioli z pesto
Z rosołem to tylko tortellini, najlepiej faszerowane "prosciutto" (szynką) lub " ai funghi" (z grzybami). Wystarczy tylko posypać odrobiną startego parmezanu i mamy klasykę kuchni regionu Emilia-Romagna, czyli "tortellini in brodo" :-) Ravioli lepiej polać masłem z listkami szałwii lub klasycznym sosem pomidorowym. W każdym razie: buon appetito! :-)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,77,35521453,35521453,ravioli_z_pesto.html
Temat: Moja droga,
...poduszki, i karmić bulionem na wzmocnienie, i czytać na głos lektury, byle niezbyt ekscytujące, i okrywać kocem, koniecznie troskliwie, bo tak przecież zazwyczaj okrywa się kocem - i wszystko to najlepiej na tarasie w jakimś Vevey, lub choć Nałęczowie. Rekonwalescencja brzmi prawie tak ładnie, nie!, ślicznie, więc brzmi prawie tak ślicznie, jak profiterolki, albo werbena, albo ineksprymable. Oczywiście, tak nie będzie. I penne ai funghi też juz nie będzie, zresztą, jak Ciebie znam, to Ty będziesz pilnował, by już nie było. Poza tym, zamknęli tę knajpę, pewnie żeby nie było nam żal. Ale sorbet truskawkowy może być znowu, prawda? Cieszę się, że noce nie są już po to, by bolało przy każdym ruchu. I każdym nieruchu też. Są znów po to, by patrzeć na te lampy z drugiej strony, co się odbijały w wodzie, i na księżyc ("Su le finestre mostra a tutti...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,178,13677071,13677071,Moja_droga_.html
Temat: Dlaczego coraz wiecej ludzi nie lubi Ameryki?
qrva ........... ...... musze poczekac do jutra. napasiona risotto ai funghi porcini i salatami, i serami, zamieniam sie niniejszym w Boa Santegsuperiego, i odpelzam kroczonc w strone sypialni, coby przetrawic. Chyba dam rade. Jak nie, to tez swiat sie nie skonczy. Reszta na Zebraniu Obok. I tyle....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14420,16662823,16662823,Dlaczego_coraz_wiecej_ludzi_nie_lubi_Ameryki_.html