sterowniki plc
Temat: Koncert w Łomiankach 10.09.2005
no nieeeee
przecież to był żart z głosowaniem na S.Pecę a tymczasem on prowadzi w ankiecie
chcąc nie chcąc uniat.fora.pl pomaga w karierze S. Pecy
wstyd mi za was
naprawcie swój błąd i zagłosujcie jeszcze raz na kogoś ......
buniu - o pasztecie z Pecy to proponuję pisać w twoim temacie " kuchnie regionalne"
Źródło: uniat.fora.pl/a/a,623.html
Temat: Goście Pawła Lorocha
...nie 'wystarczy' Plusem knajpy wydaje się* być to, że gość Pawła nie uległ(a) swojego czasu modzie tworzenia knajp z menu z obcojęzycznymi nazwami dań - chociaż należy przyznać... i takie są potrzebne. To nie tylko trynd czy moda. Na gastronomicznej mapie miasta powinny istnieć i knajpy włoskie, i francuskie, i chińskie... wymieniać by można było długo. Kuchnia polska godna jest promowania, a gdyby tak powstały w Warszawie kuchnie regionalne, to może nareszcie spróbowałabym śląskiej wodzionki, góralskiej kwaśnicy czy poznańskich ślepych ryb... * Olcysko: tylko znak rozpoznawczy, czy coś, co wkurza? Jak Paweł napomknął o synach, pani wspomniała że synowie Robert i Hubert pomagają i chwalą (...) To o nich było nie tak dawno w tabloidach głośno, Koślik o tym u siebie wspominał. A chwilę potem wątek ten - że synowie z serialu mieli propozycję, ale...
Źródło: forum.antyfani.pl/index.php?showtopic=595
Temat: informacja i rozmowy o dziale.
Myślę, że kuchnie regionalne (typu: śląska, podlaska, czy jaka tam jeszcze) też się tu spokojnie odnajdą. Proponuję, aby każda kuchnia miała jeden i tylko jeden wątek (jeśli ktoś założy zdublowany, to dobrze byłoby je połączyć) i w nim mogłyby się znaleźć rozmowy, przepisy itp. Wtedy będzie to najbardziej przejrzyste. Jeśli ktoś chce zamieścić „luzem” jakiś przepis, to są do tego odpowiednie inne działy.
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=507
Temat: Bar Polska
W sobote byłam z synem na obiedzie w Barze Polska i powiem wam ze jedzonko nawet nawet ale... tylko jedzonko jest cos co mnie tknęło to coś to brak klimatu tzn stoły z lat 70-ych muzyka typu Moderin Talking na przemian z Wonderem brak było tego czegos po co poszłabym drugi raz a przeciez kuchnia polska to nie tylko bigos i schabowe Polska to kuchnie regionalne , polska muzyka i dobra zabawa . Pomysł świetny ale podejrzewam ze na nie długo a szkoda . Poszłabym do polskiej knajpki zjadłabym cos naszego np z Kaszub lub śląska pospiewała jakas polska piosenke moze jakis góral prawdziwy lub"podrabiany" na skrzypcach by zagrał , albo jakis kucharz ugotowałby przy mnie cos dobrego jednym słowem pobawiłabym sie weekendowo czemu by tak nie spróbowac?? Ja wiem ze tu wszystko...
Źródło: e-kwidzyn.pl/forum/viewtopic.php?t=5859
Temat: Trendy w gastronomi Polski i Ukrainy
...w świecie nie wiem co mozna w takim temacie wymyśleć... jedyny trend który chodzi mi po głowie - przynajmniej u nas w kraju - to odchodzenie od fast food'ów na rzecz tradycyjnej polskiej kuchni - typu wszelkie karczmy, chłopskie jadła, zajazdy góralskie. nic wiecej... to samo chciałam zaproponowac: cos na zasadzie "swojskiego jadła", wiadomo Kuchnie Śłwoiańskie są dosiebie bardzo podobne, więc może zacząc od regionów ( kuchnie regionalne u nas i u naszych sąsiadów)a potem płynnie przejśc do tego co w ost latach robi "furorę" (tak jak przynajmniej w moim mieście kebap ....) powiem tak, Warek tez to zauważył, u mnei goście maja dość "schabowego" a zajadają się smalcem i ruskimi pierogami, i coraz częściej jadają ryby. Ale jak na Ukrainie? ..bladego pojęcia nie mam...
Źródło: forum.hotelarze.pl/viewtopic.php?t=321
Temat: Liofilizaty
No Wojtek uratowałeś mnie. Tak naprawdę nie zamiaruję gotowa na pełnym ogniu. Gril i włąsnie kuchnie regionalne to jest to co lubimy najbardziej.
Źródło: camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=3791
Temat: Co najbardziej lubisz jeść ??.
W zasadzie sam nawet nie wiem co lubię jeść najbardziej. Mój gust się zmienia na bieżąco. Ale za to bardzo lubię eksperymentowac i poznawać nowe rzeczy w kuchni. Dlatego jestem otwarty na wszelakie kuchnie regionalne itepe.
Źródło: maranta.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=367
Temat: WikiKuchnia
...o kolejne przepisy. Tak jak w innych projektach opartych na mechanizmie Wiki, pojawili się już pierwsi użytkownicy mający niezbędną wiedzę kulinarną, którzy z własnej inicjatywy strzegą ładu i porządku całości - w przyszłości będzie to gwarantowało możliwie wysoki poziom merytoryczny całości. Zawartość WikiKuchni podzielona została na kilka kategorii, jak: dania mięsne, jarskie, zupy, sałaty i surówki, sosy, napoje czy kuchnie regionalne - każda zawiera szereg podkategorii, możliwie szeroko klasyfikując przepisy. Dodatkowo w serwisie znajdzie się miejsce na artykuły na temat składników odżywczych, ingrediencji, sprzętów kuchennych czy technik i tajników kuchmistrzowskich. Dzięki tym wszystkim cechom można się spodziewać, że w krótkim czasie WikiKuchnia stanie się, podobnie jak Wikipedia w swojej kategorii, spójną kopalnią wiedzy na temat...
Źródło: genesis.net.pl/index.php?showtopic=65446
Temat: Praktyczny kącik kuchenny
Nie mam maki, ani cukru. Tzn. troche cukru sprzed kilku lat mialem, ale juz nie mam, bo goscie zuzyli do kawy, czy tam herbaty. Fuj Cukier mam tylko dla gości i do ciast. To jeden z głownych skladnikow obok mąki, jajek i tłuszczu....czasy akademików czy internatów, kiedy często cukru brakowało nauczyły mnie z niego nie korzystać co do przypraw - lubię, ale delikatnie, tak dla smaczku, uwielbiam tez kuchnie regionalne, byle nie za tłusto - kręcę wowczas nosem. W kuchni lubię usatwiać funkcjonalne dodatki - coś na kubki, powieszenia wszelkiego rodzaju łyżek czy umieszczena gdzieś nozy. Zdobi i jednocześnie utrzymuje porządek....o podręczności nie wspomnę. Tylko bez przesady - kuchnia to nie miejsce na wystawki
Źródło: trzydziestki.fora.pl/a/a,1631.html